Mikulić optimist u vezi proračuna - nije štedio Marasa

11.12.2018.

09:34

Autor: E.L.S./HRT

default error photo
Mikulić smatra da je jedna od najjačih reformskih mjera ove Vlade formiranje državnog inspektorata. 17 inspekcija ide na jedno mjesto, dobit će se na brzini i kvaliteti nadzora, sindikati i poslodavci su sve to podržali.
Hoće li za tri dana biti usvojen proračun grada Zagreba za iduću godinu i tko bi mogao podržati ovaj najvažniji politički i ekonomski dokument
Grada Zagreba. O ovoj temi u Studiju 4 govorio je Andrija Mikulić, predsjednik Skupštine grada Zagreba.

- Mikulić uvjeren: Proračun prolazi

Zamoljen da komentira poruku SDP-ovog Gordana Marasa da državni odvjetnik obrati pažnju na Mikulića i Bandića, Mikulić je rekao da je jedina stranka u skupštini grada koja je imala dva prelaska je Marasova. Očito kada je preuzeo gradsku organizaciju SDP-a, ljudi su vidjeli da nema viziju i strategiju, ne može funkcionirati osim da stvara nered i cirkus. On je potpuno nebitan i nerelevantan faktor za zagrebačku i hrvatsku javnost i dok god ne bude zastupnik u skupštini Grada Zagreba neće moći održavati presice u prostorima Gradske skupštine.

Ne zna hoće li gradonačelnik Bandić biti na sjednici, želi mu brzo ozdravljenje, drago mu je da je prihvatio savjete liječnika, a njegova zamjenica, kaže, može prezentirati proračun, nema zapreke za sjednicu Gradske skupštine.

Na pitanje imaju li dovoljno ruku za proračun, Mikulić je napomenuo da su dali pet amandmana, odnose se prvenstveno na rekonstrukciju i sigurnost mostova, amandman za nabavu video nadzora u Osnovnim školama u kojima je potrebno, amandman od 10 milijuna kuna za gradnju prve faze OŠ Bukovac, amandman za branitelje koji imaju manje primanja od 1500kuna - dobit će Božićnicu.

Što se tiče proračuna, rekao je da je vječiti optimist. Nisam pobornik onih zastupnika koji kažu da su protiv onih dokumenta koji nisu vidjeli. To je populizam, politikantstvo, nije korektno. Jedini način i model da se poboljša dokument je putem amandmana.

Mikulić smatra da je jedna od najjačih reformskih mjera ove Vlade formiranje državnog inspektorata. 17 inspekcija ide na jedno mjesto, dobit će se na brzini i kvaliteti nadzora, sindikati i poslodavci su sve to podržali. Odnosno špekulacija s mojim imenom, to je u nadležnosti predsjednika vlade, zakon smo izglasali, 1.4. ide u primjenu koga će premijer Plenković  predložiti kao kandidata za glavnog državnog inspektora, to prepustimo njemu. Nije dobro da se špekulira o nečim što nitko ne zna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!