14:36 / 01.05.2021.

Autor: HRT/Hina

Državni vrh čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po julijanskom kalendaru

Zoran Milanović, Andrej Plenković, Gordan Jandroković

Zoran Milanović, Andrej Plenković, Gordan Jandroković

Foto: Davor Javorovic/Ivica Galovic/Goran Stanzl / PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je uskrsnu čestitku svim građankama i građanima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru ističući kako je važnost Uskrsa oduvijek bila u pronalaženju nadahnuća za život u uzajamnom poštovanju.

Važnost najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, oduvijek je bila u pronalaženju nadahnuća za život u uzajamnom poštovanju i jačanju univerzalnih vrijednosti solidarnosti i plemenitosti, poručio je predsjednik Milanović.

Istaknuo je kako je u vremenu obilježenom pandemijom i posljedicama potresa, mnogim našim sugrađankama i sugrađanima još potrebnija ta solidarnost i plemenitost, razumijevanje i pomoć cijeloga društva.

- Uskrsno ozračje pred nama neka potakne sve na poštovanje različitosti i promicanje zajedničke želje za dostojanstvenim životom svih ljudi u Hrvatskoj, pozvao je predsjednik.

Svim pravoslavnim vjernicima, našim sugrađankama i sugrađanima, želim sretan Uskrs. Hristos voskrese!, poručio je u čestitki predsjednik Republike.


Uskrsna čestitka predsjednika Vlade pravoslavnim vjernicima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u subotu uskrsnu čestitku vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, zaželjevši da im taj blagdan bude izvor snage i nadahnuća u ovim izazovnim vremenima.

- Svim našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti od srca želim sretan i blagoslovljen Uskrs, ispunjen mirom, zdravljem i obiteljskim zajedništvom. Neka vam bude izvor snage i nadahnuća u ovim izazovnim vremenima, stoji u čestitki hrvatskoga premijera.

- Uime hrvatske Vlade i osobno želim vam da nadolazeće blagdanske dane provedete u ozračju nade i radosti sa svojim bližnjima. Sretan Uskrs, Hristos vaskrse!, poručio je premijer Plenković vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

Jandroković uputio čestitku vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u subotu čestitku vjernicima u Hrvatskoj koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, zaželjevši da im proslava Kristova uskrsnuća donese mir i snagu te ispuni vjerom, ljubavlju i nadom.

Uime Hrvatskoga sabora i osobno svim vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke u povodu blagdana Uskrsa. Neka vam proslava Kristova uskrsnuća donese mir i snagu te ispuni vjerom, ljubavlju i nadom."

- U vremenu pandemije i velikih izazova s kojima smo suočeni, najveći kršćanski blagdan posebno nas nadahnjuje na širenje zajedništva, osnaživanje solidarnosti i razumijevanja među ljudima. Uskršnja poruka poziva na brigu za čovjeka, činjenje dobrih djela i međusobno pomaganje. Vođeni tim mislima, još jednom želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs tradicionalnim pozdravom "Hristos vaskrse!", stoji u uskrsnoj čestitki predsjednika Hrvatskoga sabora vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!