Milanović i Erdogan na otvorenju Islamskog kulturnog centra u Sisku

24.08.2022.

12:03

Autor: V.G./Hina/HRT

 Recep Tayyip Erdogan

Recep Tayyip Erdogan

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Politički vrh Hrvatske i Turske, predvođen predsjednicima dviju država Zoranom Milanovićem i Recep Tayyip Erdoganom, okupit će se u četvrtak, 8. rujna, na svečanom otvorenju Islamskog kulturnog centra u Sisku, najavio je u srijedu muftija Aziz Hasanović.

Muftija Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz Hasanović, prilikom susreta sa sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, ocijenio je taj događaj kao najveći religijski i politički skup ove godine u Hrvatskoj, najavljujući i potvrđene dolaske izaslanstava brojnih europskih država.

- Sisak će toga dana, po brojnosti uzvanika, biti središnji prostor u Europi. Sisak i Hrvatska toga će dana dobiti prekrasni i jedinstveni objekt, arhitektonski unikatan, koji obilježava jedinstvena staklena kupola, rekao je Hasanović.

Dodao je kako je izgradnji centra prethodilo mnogo dogovora i sastanaka, i u uvjetima korone i potresa, koji su rezultirali kolektivnim uspjehom. Cijelo razdoblje priprema i izgradnje pratilo je pozitivno ozračje.

Hasanović je rekao da će Ikić Baniček i on biti domaćini velikog skupa, a u znak zahvalnosti na uspješnoj suradnji uručio joj je prvu pozivnicu za veliki događaj.

Sisačka gradonačelnica je izjavila kako su Grad i Islamska zajednica surađivali na projektu od polaganja kamena temeljca za Islamski kulturni centar.

Sisak je ponosan na svoju multietničnost i multikulturalnost, pa će se njegovi građani na svečanosti potvrditi kao dobri domaćini, kaže Ikić Baniček.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!