20:05 / 26.04.2022.

Autor: T.V./HRT/Hina

Milanović i Pahor u Zagrebu o sigurnosnoj situaciji u BiH

Borut Pahor i Zoran Milanović

Borut Pahor i Zoran Milanović

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović u utorak je sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom u Zagrebu razgovarao o odnosima dviju država, sigurnosnoj situaciji u Europi i pravima Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Predsjednici Milanović i Pahor razgovarali su o odnosima Hrvatske i Slovenije, o stanju u regiji te o sigurnosnoj situaciji u Europi nakon ruske agresije na Ukrajinu, stoji u kratkom priopćenju iz Ureda predsjednika o ovom susretu.

Milanović je Pahora informirao o svojim stajalištima vezano za BiH, odnosno o potrebi da se promjenom Izbornog zakona osigura pravo Hrvata u BiH da kao konstitutivan narod sami biraju svoje predstavnike u sva tijela vlasti, dodaje se u priopćenju.

Dvojica predsjednika razgovarali su o planovima za održavanje sastanka Inicijative Brdo - Brijuni, kao i trilateralnog sastanka Hrvatske, Slovenije i Austrije koji će se održati u lipnju u Hrvatskoj.

Dogovoren je i novi skori susret dvojice predsjednika, i to u Rijeci, 10. svibnja, u povodu obilježavanja 30. obljetnice djelovanja Saveza slovenskih društava u Hrvatskoj, zaključuje se u priopćenju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!