13:28 / 08.05.2020.

Autor: HRT

Milanović i Plenković - teške riječi i optužbe, kohabitacija sve tvrđa

-

-

Foto: - / -

Nakon što je Milanović poručio premijeru da prestane zapomagati o stvarima koje su bile prije tri, četiri godine, Plenković je odgovorio da Milanović nastavlja iznositi laži i neistine.
Verbalni obračuni predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića postaju sve žešći. Danas su pale teške riječi i optužbe koje potvrđuju da kohabitacija Pantovčaka i Banskih dvora postaje - sve tvrđa.

Nakon što je Zoran Milanović poručio premijeru da prestane zapomagati o stvarima koje su bile prije tri, četiri godine, Andrej Plenković je odgovorio da Milanović nastavlja iznositi laži i neistine.

Predsjednik RH danas je odgovarajući na pitanja prokomentirao svoju izjavu da je ostanak premijera Andreja Plenkovića na obilježavanju obljetnice Bljeska u Okučanima bio kukavički čin. Plenković mu je odgovorio da je njegov odlazak bio kukavički čin.

- VIDEO: Incident u Okučanima, Milanović napustio obilježavanje obljetnice

- Morat ćete sami zaključiti tko se ponašao kukavički, a tko se ponašao tako da je zaštitio dužnost, ne sebe. Ja sam nebitan. Tamo mogu nekakvi bukači u ZDS-u doći sa strane i galamiti, ali u protokol mi neće ući. Sljedeći put se neće dogoditi ništa slično ovome. Jer za ovo nisam bio nadležan je i nije bio nadležan moj protokol, rekao je.

Rekao je i da su se u dobroj vjeri prepustili organizaciji, "a završilo je kao u džungli".

- To je vrlo ružno, ali ja preporučam, ako mogu toliko prinijeti njegovoj pozornosti, da prestane zapomagati o stvarima koje su ble prije tri, četiri godine. Spominjati majke, očeve, jer to je jalovo. Nije produktivno i nije istina, poručio je između ostalog premijeru.

Poslušajte cijelu izjavu:- On nastavlja iznositi laži i neistine, tim je riječima premijer Andrej Plenković komentirao jutrošnje izjave predsjednika Zorana Milanovića.

Premijer je kazao kako nikad nije spominjao Milanovićevog oca, dok je on usred izborne kampanje posprdno spominjao njegovu majku. Kaže kako to samo po sebi govori o kućnom odgoju i o razlici između njih dvojice.

Naglasio je kako je Milanović ponovno otvorio temu Jasenovca i Okučana.

- Budimo precizni, on je bio u Račanovoj vladi pomoćnik ministra vanjskih poslova. U toj istoj vladi njegov kolega u ministarstvu pravosuđa daje suglasnost na registraciju udruge HOS-a u Zagrebu u čijem grbu stoji sporni pozdrav. Nakon toga postaje premijer s komotnom većinom, mogao je promijeniti i zabraniti što hoće, rekao je Plenković.

Plenković je poručio da za njega nema dileme treba li osuditi ustaške zločine, ali smatra da zabrane ne bi imale dobar efekt u današnjem društvu. Ustvrdio je kako nije znao da će dvojica pripadnika Udruge specijalne policije, očito potaknuti Milanovićevom izjavom u Jasenovcu, odgovoriti solidarnošću s HOS-ovcima i provokacijom u Okučanima, inače bi to spriječio.

Pogledajte cijelu izjavu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!