12:30 / 30.07.2020.

Autor: Ivica Grudiček/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Milanović komentirao komunikaciju s Plenkovićem

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon jučerašnje razmjene žestokih poruka - predsjednik danas kaže da za njega rasprave više nema.
Nakon jučerašnje razmjene žestokih poruka -  predsjednik danas kaže da za njega rasprave više nema. A dok su neki jučerašnjim izjavama iznenađeni, neki kao da su se naviknuli.

- Ja sam govorio o problemu koji ostaje, a premijer je bio osoban, nekakvim svojim smislom za humor. Govorio je o dosadi i mislim da je vrijeme da se to zaustavi. Mi smi jučer rekli da traže drugog sugovornika za ovu vrstu komunikacije - lažeš, haluciniraš. Što je očito netko negdje naučio u nekoj školi ili u prištovskoj školi, jer to nisam slušao ni od Sanadera, ni od Kosor, ni Karamarka. Što se nas tiče, priča je za sada gotova, dodao je Milanović.


- Radi se o jednom već terminalnom stadiju dokoličarenja predsjednika pa kada valjda nema što pametno reći o tome čime bi se trebao baviti onda proizvodi sukob, smatra ministar Josip Aladrović.

- Ja sam bio s predsjednikom početkom tjedna i imali smo jednu konstruktivnu raspravu. Malo me jučer iznenadio tom dozom destrukcije i dezorijentiranosti i mislim da to nije dobro za hrvaski narod, izjavio je ministar Mario Banožić.

Predsjednik Zoran Milanović ipak od nekih stajališta ne odustaje i poručuje: "Možete sad razgovarati o tvitovima u sljedećih 5 minuta. Za 6 minuta će to biti zaboravljeno, ostaje problem neusklađenosti djelovanja parastožera sa hrvatskim ustavno pravnim poretkom".

Predsjednik Vlade danas se nije uključio u raspravu s predsjednikom države. Nakon burne rasprave, ali i burne godine, članovi Vlade kratko će na odmor. Mnogi ministri nadaju se barem kratkom odmaku od posla i poziva na mobitel. Ne vrijedi to i za ministra Vilija Beroša koji poručuje: Dok je koronavirus aktivan moramo raditi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!