Milanović na obljetnici Udruge HVIDR-a V. Gorica: Bez branitelja ne bi bilo Hrvatske

22.04.2022.

21:07

Autor: T.V./HRT/Hina

Predsjednik RH Zoran Milanović, ilustracija

Predsjednik RH Zoran Milanović, ilustracija

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je u petak na obilježavanju 30. godišnjice osnutka Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Velika Gorica te rekao kako bez branitelja ne bi bilo ni Hrvatske.

- Neosporna istina je da nije bilo hrvatskih branitelja i vojnika da ne bi bilo niti Hrvatske. Što vrijeme više protječe, što smo dalje od toga, te stvari su naprosto jasnije, rekao je Milanović i zahvalio svim braniteljima. Prije 30 godina osnovana je vaša Udruga. To je bilo vrijeme nakon Sarajevskog primirja, vrijeme neizvjesnosti, straha i nedoumice. Trideset godina kasnije jasno je što se sve tada dogodilo i koliko je to bila velika, uspješna i moćna priča, istaknuo je predsjednik Milanović.

Najavio je i svoj odlazak u Livno u subotu.

- Na sutrašnji dan, prije 30 godina u Livnu i okolici obranjena je Dalmacija i Split. Idem sutra posjetit našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini, neovisnoj Bosni i Hercegovini, prema kojoj nemamo nikakve pretenzije ni ambicije, ali imamo dužnost i volju da zaštitimo politička prava Hrvata, rekao je. Ta pomoć, dodao je, nije, neće i ne može biti vojna i oružana kao što je bila prije 30 godina.

Milanović je podsjetio i kako je Hrvatska prije 30 godina ovisila o jako malom broju hrabrih ljudi koji su danas hrvatski branitelji, hrvatski vojnici i hrvatski osloboditelji.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, stoji u priopćenju.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!