Umjesto Milanovića, na krunidbu redovnim letom ide Grlić Radman

05.05.2023.

Zadnja izmjena 13:50

Autor: HRT/IMS

Gordan Grlić-Radman

Gordan Grlić-Radman

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman predstavljat će Hrvatsku na sutrašnjoj krunidbi Karla III. u Londonu pošto je predsjednik Zoran Milanović od toga odustao zbog kvara na službenom zrakoplovu. 

- Kako bi Hrvatska bila zastupljena na tom svečanom događaju, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman uputit će se danas u London redovnim komercijalnim letom, rečeno je iz vlade.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović neće otputovati na krunidbu kralja Karla III. zbog kvara na službenom zrakoplovu, priopćeno je ranije s Pantovčaka.

Vladina direkcija za korištenje službenih zrakoplova danas je izvijestila Milanovićev ured da "službeni zrakoplov ima tehnički kvar zbog kojega se ne može koristiti za planirani let".

Predsjednik je poželio britanskom kralju Karlu III. dug život i vladavinu.

- Crk'o Maršal. Pokvario se avion. To se često događa, a ne mogu blokirati cijeli tjedan s obzirom da je to trebao biti protokolarni, revijalni posjet u kojemu sjediš pet sati na jednom mjestu, rekao je Milanović novinarima u Puli.

- Želim kralju dug život i da vlada kao majka. Što znači još 70 godina...,rekao je Milanović.

Milanović je u London trebao otputovati danas popodne, nakon posjeta Puli.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!