19:09 / 15.09.2021.

Autor: T.V./HRT

Milanović: Ne znam o čemu premijer govori

Predsjednik Zoran Milanović

Predsjednik Zoran Milanović

Foto: HTV / HRT

Premijer Andrej Plenković odbacio je ocjenu Sandre Benčić (Možemo!) da namjerno oteže s izborom predsjednika Vrhovnog suda izrazivši žaljenje što predsjednica Vrhovnog suda nije Ksenija Turković, potpredsjednica Europskog suda za ljudska prava, koja je bila prvi izbor. Predsjednik Zoran Milanović kaže kako ne zna o čemu priča premijer.

- Meni je žao da nova predsjednica Vrhovnog suda nije Ksenija Turković, potpredsjednica Europskog suda za ljudska prva, koja je bila prvi pravi izbor i oko koje bi postigli ovdje konsenzus još u veljači prije profesorice Đurđević, kazao je Andrej Plenković u Saboru.

- A znate zašto nije izabrana? Ne zato što je ja kao netko iz kuta parlamentarne većine ne bi htio, naprotiv, nego zato što je netko nije htio predložiti. Nakon što je ponudio to, a kada je ona kazala 'može' u zakonitoj proceduri i uz širu privolu, više je nije htio predložiti, dodao je Plenković osporivši da usporava proces izbora predsjednika Vrhovnog suda.

Izjavu premijera Plenkovića komentirao je poslijepodne predsjednik Zoran Milanović.

- Ne znam čemu sve ovo skupa. Predložio sam, odnosno predložit ću suca Dobronića. Neka se o tome očituje. a ove pričice, pitajte njega. Nemam pojma o čemu čovjek govori. Nemam pojma o čemu čovjek govori. To je sve što mogu reći, poručio je Milanović iz Rima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!