"Milanović nema mandat podrivati obrambenu moć države radi svojih osobnih frustracija"

16.03.2022.

18:00

Autor: I.Z./HRT

Ministar obrane RH Mario Banožić

Ministar obrane RH Mario Banožić

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Pravo građanina Zorana Milanovića je navijati za agresora u Ukrajini, kao i to da mu se ne sviđaju vježbe naših pilota sa saveznicima, ali predsjednik Zoran Milanović nema na to pravo, poručio je to hrvatski ministar obrane Mario Banožić na svom Facebook profilu.

Rat u Ukrajini je u punom jeku, no hrvatski državni vrh opet nije složan. Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović jučer je izdao zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj.

Prelete koji su se jučer i dogodili odobrio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Na predsjednikovu zapovijed reagiralo je Ministarstvo obrane, a danas je i ministar obrane Mario Banožić objavio svoje mišljenje na Facebook profilu.

"Gospodin Milanović doveo se u situaciju da mu je Milorad Dodik ostao jedini inozemni sugovornik. Nitko iz inozemstva više ga ne zove niti mu dolazi u posjet.

Kao ministar obrane nesretan sam zbog toga jer je riječ o instituciji Predsjednika Republike.

Pravo građanina Zorana Milanovića je navijati za agresora u Ukrajini, kao i to da mu se ne sviđaju vježbe naših pilota sa saveznicima, ali predsjednik Zoran Milanović nema na to pravo.

Naredbom o obustavljanju vježbi sa saveznicima šalje se jako loša poruka u izuzetno osjetljivom trenutku. Nitko pa tako ni Zoran Milanović nema mandat podrivati obrambenu moć države radi svojih osobnih frustracija", poručio je Banožić na Facebooku. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!