Milanović: Netko opstruira nabavku Bradleyja koje nam SAD daju praktično na poklon

14:56 / 29.12.2021.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Zoran Milanović daje izjavu u Glini

Zoran Milanović daje izjavu u Glini

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Zoran Milanović danas je posjetio Banovinu, na godišnjicu razornog 6.2 potresa koji je doveo do osam ljudskih žrtava, a stotine ljudi ostale su bez krova nad glavom.

U razgovoru s novinarima u Glini govorio je o procesu obnove, ali se osvrnuo i na druge teme. 

Ponovio je da u Ured predsjednika na Pantovčaku neće pustiti inspekciju da provjerava primjenu COVID potvrda.

- Ne mogu ući unutra, vojska provjerava na ulazu, a vojskom ne upravlja Andrej Plenković, kazao je i ocijenio zakon koji regulira COVID potvrde neustavnim.

Osvrnuo se i na referendum ocijenivši da ne bi trebalo snižavati broj potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma jer bi, kako je kazao, to dovelo do direktne demokracije i pretvorilo u gaženje manjina.

Pohvalio je pritom Most koji je uspio sakupiti 400 tisuća potpisa s malom infrastrukturom.

- Milanović je na novinarski upit potvrdio da je pogledao film Dont look up no, kaže, nije ga impresionirao ali da je zabavan. Film ukazuje više na monstruoznost politike, a ne medija, najveća budala u filmu je američka predsjednica i njezin sin, te drugi političari, rekao je.

Osim toga, Milanović je prozvao ministra obrane Marija Banožića da opstruira nabavu oklopnih vozila Bradley.

- Događaju se čudne stvari, Amerika nam praktički na poklon nudi nešto što vojsci treba i to netko sustavno pokušava odbiti, kazao je Milanović. Otkrio je da je ministar Banožić dobio pismo iz Pentagona gdje ga požuruju da donese odluku.

- Netko ne želi da Hrvatska vojska dobije nešto što je bitno za obrambenu sposobnost zemlje, zaključio je predsjednik RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!