11:21 / 22.04.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

Milanović u povodu Dana planeta Zemlje

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL

Dan planete Zemlje neka bude još jedan globalni poziv političarima, svjetskim čelnicima, inovatorima, poduzetnicima i građanima na zajedničku akciju i pronalaženje boljih rješenja za obnovu našeg planeta, poručio je predsjednik Republike Zoran Milanović.

Klimatske promjene, onečišćenja i druge prijetnje prirodnim sustavima Zemlje mogu ugroziti živote milijuna ljudi i destabilizirati globalnu ekonomiju s nesagledivim socijalnim i društvenim posljedicama, upozorio je predsjednik Zoran Milanović na svom Facebook profilu u povodu današnjeg obilježavanja Dana planete Zemlje.


- To nam je upozorenje da se ne smijemo pomiriti s greškama koje smo činili u prošlosti. Danas smo svjesni da možemo izgraditi bolje društvo i da je ulaganje u obnavljanje našeg jedinog doma naš zajednički imperativ.


- Svatko od nas treba zdravu Zemlju kako bi održao vlastitu egzistenciju. Ne zaboravimo da polovica svjetskog gospodarstva uglavnom ovisi o prirodnim resursima. 


Zato ovo nije priča grupe entuzijasta već svakoga od nas - naši pojedinačni glasovi kao i naša pojedinačna djela su moćni, ističe Milanović

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!