Milanović o hrvatskoj slozi, podsjetio na riječi iz 2012.

16.10.2020.

21:16

Autor: M.Š./HRT

default error photo
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na Facebooku se oglasio o izjavama premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.
Reagirajući na izjave premijera i predsjednika Sabora o njegovoj odgovornosti za podjele i radikalizaciju u Hrvatskoj, predsjednik Zoran Milanović podsjetio je u petak na Facebooku na svoje riječi sa sjednice Vlade 2012. o nužnosti uspostavljanja sloge u hrvatskom društvu.

➡️ Plenković: Prešutna koalicija Škore, Mosta i Milanovića
➡️ Jandroković: Zadaća saborskih zastupnika je smirivanje tenzija

- Pamti li itko Plenkovićeve i Jandrokovićeve riječi iz tog vremena i njihov trud na izgradnji hrvatske sloge?, zapitao se Milanović u objavi.

Kako je objasnio, u svom je govoru iz 2012. reagirao na "jednu u nizu huškačkih izjava Tomislava Karamarka, jednoga u nizu Jandrokovićevih gospodara i Plenkovićeva dobrotvora koji ga je već 2013. instalirao u Europski parlament", a nakon što se danima njegova vlast nazivala nenarodnom.  

- Ova vlast je narodna, jer je dobila povjerenje naroda. Nikad, baš nikad, i kad su tijesno dobili parlamentarne izbore, političku konkurenciju nisam nazivao nenarodnom vlašću, rekao je tada Milanović, dodajući da je to jezik iz 1945., 1946., 1947. i 1948. godine.

- Ovo je pitanje kulture duha. Ne moramo se voljeti, imati iste poglede na brak i život, ali moramo imati iste poglede na Hrvatsku. A oni kojima je bliži govor 1945., neka se služe tim govorom, a taj govor za nas ne postoji, ustvrdio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!