12:02 / 02.06.2020.

Autor: I.Z./HRT

Milanović o uhićenju Josipe Rimac

-

-

Foto: - / -

Državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić izjavio je da je cijeli proces kontaminiran još u doba Vlade Zorana Milanovića.
Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je tvrtku HS Produkt i obišaoje njezine proizvodne pogone. Komentirao je aferu "vjetroelektrane" i uhićenje Josipe Rimac.

- Uhićena je osoba koja je za mene govorila da nisam Hrvat i da ne volim svoj narod. Nakon toga smo platili par milijuna kuna za spomenik na kolodvoru u Kninu. Dovela je one bukače u Knin i sad je u istražnom zatvoru. Nevjerojatno mi je da se državni tajnik tako ponaša, rekao je, istaknuo je predsjednik Zoran Milanović.
O izjavama državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotića, a koji je rekao da je cijeli proces kontaminiran još u vrijeme dok je Milanović bio predsjednik Vlade, rekao je da ne zna tko je on.

- Tko je to? Ja zaista ne znam tko je on, to nije podcjenjivački, dodao je Milanović.


Državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić izjavio je da je cijeli proces kontaminiran još u doba Vlade Zorana Milanovića.

Milanović je poručio da to nije istina.

- Ovoj se firmi pogodovalo cijelo vrijeme, nekome je bilo u interesu da oni dobiju status povlaštenog dobavljača. Je li ministar rekao da je Slaven Dobrović zaustavio taj postupak vezano za tu firmu i da je tražio procjenu, pa je onda prestao biti ministar? U jednom trenutku ta priča je zaustavljena u Vladi ministra Tihomira Oreškovića, da bi se onda sve pokrenulo za vrijeme ove Vlade. To se sve može istražiti, rekao je predsjednik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!