16:32 / 01.10.2019.

Autor: HRT

Milanović: Od kandidature Grabar-Kitarović veća je vijest da je sutra srijeda

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Najavu kandidature predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović komentirao je potencijalni predsjednički kandidat Zoran Milanović.
Potencijalni predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović ustvrdio je da je veća vijest to što je sutra srijeda nego to što će se Kolinda Grabar-Kitarović kandidirati za predsjednicu.

-
Sutra će biti: građanke ili građani, vjerovali ili ne, danas je srijeda, a usput se ona kandidirala, ali još nije skupila potpise. Skupit će ih bez ikakvih problema i to je to. Njena stvar, ironizirao je Milanović informaciju da će predsjednica Republike u srijedu službeno najaviti kandidaturu za novi mandat na Pantovčaku.

- Još je sve u nekakvoj sferi opipavanja, nitko još nije formalni kandidat jer nitko nije skupio potpise. Grabar-Kitarović je nekoliko puta rekla da će se kandidirati i ako to napravi sutra, veća je vijest da je sutra srijeda nego da se ona kandidirala, osvrnuo se Milanović na odugovlačenje sadašnje predsjednice s objavom kandidature.

Komentirajući otkazivanje dolaska Grabar-Kitarović u posljednji trenutak na događaj na Zrinjevcu u povodu Međunarodnog dana starijih osoba, Milanović se zapitao: "Tko to organizira? Aha, Bandić. Zar nije Milan Bandić do jučer trebao dati neku izjavu, možda po julijanskom kalendaru".

Bandićevu eventualnu predsjedničku kandidaturu nije htio komentirati, tek je primijetio da je Bandić opsjednut njime zato što misli da je on u korijenu njegovih problema. "To nisam ni ljudski ni institucionalno niti politički. Sam si je najveći neprijatelj. Tako neka me ostavi na miru ili ne, ali ja nisam kriv za njegove probleme", poručio je Milanović koji je obišao štandove Stranke umirovljenika i SDP-a.

Pitanje mirovina je s one strane ideologije

- Male su mirovine i koja god bude vlada morat će više dati jer su to građani koji su sve stariji. Oni nisu samo platiše poreza i pitanje mirovina je s one strane ideologije, to je stvar preživljavanja. Svakom tko je na vlasti, to je komplicirano, ali vlast je zbog tih ljudi, osvrnuo se Milanović na položaj umirovljenika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!