13:30 / 18.03.2022.

Autor: HRT/Hina

Milanović odlikovao glavnu tajnicu Ureda Mirjam Katulić

Milanović odlikovao glavnu tajnicu Ureda Mirjam Katulić

Milanović odlikovao glavnu tajnicu Ureda Mirjam Katulić

Foto: Ured Predsjednika RH / HRT

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je glavnu tajnicu Ureda predsjednika Mirjam Katulić Redom kneza Branimira s ogrlicom za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Hrvatske i njezina odnosa s drugim državama, izvijestio je Ured.

Dužnost glavne tajnice Ureda predsjednika, koju Katulić obnaša posljednjih dvanaest godina, složena je, delikatna i komplicirana s obzirom na sve silnice u odnosima između ove institucije i institucija koje imaju izvršnu vlast i koje upravljaju novcem, rekao je Milanović.

I što je manje vidljiv i što se o njemu manje priča, a što više posao ide, time je taj posao bolje odrađen i ja taj posao ocjenjujem najvišom ocjenom, dodao je.

Mirjam Katulić imenovana je na dužnost glavne tajnice Ureda predsjednika 2010. godine. Od 1994. godine bila je zaposlena u Ministarstvu vanjskih poslova. Od 2005. do 2010. bila je voditeljica Zajedničkog odbora za sukcesiju diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ. 2009. godine postala je čelnicom Uprave za potporu procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji pri Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Katulić je kazala kako se uvijek trudila raditi maksimalno profesionalno i marljivo, dodavši da je cijelo to vrijeme sačuvala osjećaj entuzijazma da radi nešto korisno.

- Zapravo, da svi skupa radimo nešto dobro i kvalitetno za naše zajedničko bolje sutra. Stoga sam i malo iznenađena ovim odlikovanjem jer mislim da bi to ponašanje trebalo biti redovno ponašanje svih nas, poručila je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!