13:26 / 14.04.2021.

Autor: HRT/D.M./Hina

Milanović pokrovitelj projekta "Branko Šubić za branitelje"

Zoran Milanović i Branko Šubić

Zoran Milanović i Branko Šubić

Foto: - / Ured predsjednika

Predsjednik Zoran Milanović primio je Branka Šubića iz Petrinje, organizatora projekta „Branko Šubić za branitelje: Dubrovnik-Knin-Petrinja 2021.“. Predsjednik je pokrovitelj tog projekta.

Riječ je o etapnom ultramaratonu, koji se ove godine održava treći put, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, Dana oslobođenja grada Petrinje i Dana hrvatskih branitelja grada Petrinje, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Branko Šubić upoznao je predsjednika Milanovića s tijekom priprema za ovogodišnju etapu ultramaratona u kojoj će, u trajanju od jedanaest dana, kombinacijom brzog hodanja i trčanja, proći kroz 5 županija i 11 gradova. Istaknuo je da je cilj njegove akcije obići spomenike poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, odati im počast te se pokloniti žrtvama rata.

Prvi maraton organiziran je 2017., drugi 2019. a ovogodišnji Šubić planira započeti 27. srpnja u Dubrovniku, a završiti u Petrinji na Dan oslobođenja grada Petrinje i Dan hrvatskih branitelja grada Petrinje. Zahvalio je predsjedniku na prihvaćenom pokroviteljstvu nad ovogodišnjim projektom.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!