19:26 / 04.05.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT/D.D.

Milanović i Plenković i danas o incidentu u Borovu Selu

Milanović i Plenković o incidentu u Borovom selu

Milanović i Plenković o incidentu u Borovom selu

Foto: Dnevnik / HRT

Predsjednik i premijer i danas su komentirali incident u Borovu, gdje je skupina muškaraca privedena zbog pjevanja neprimjerenih pjesama kojima su javno poticali na nasilje i mržnju prema srpskom stanovništvu.

- Policija je dopustila da ljudi koji su se ponašali divljački i ispod razine kako bi se Hrvati trebali ponašati, kako ja to vidim, uđu u ta sela. Tamo je bio i ministar unutarnjih poslova koji je njihov šef. Policijom upravlja Vlada, Plenković i Božinović, to je činjenica, izjavio je Zoran Milanović, predsjednik RH.

- Što se tiče imputiranja da je policija moja ili nečija druga, ja ću još jedanput ponoviti - niti su vatrogasci, niti vojska, niti je policija nečija osobno. Ako je to tako bilo u vrijeme kad je Milanović bio premijer, pa je on doživljavao da je policija njegova, onda je to ozbiljan problem, a o tome smo već nešto i čuli proteklih mjeseci, uzvratio je Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!