12:27 / 12.10.2020.

Autor: HRT/Hina

Milanović pozvao Vladu da zaštiti Markov trg

-

-

Foto: - / -

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u ponedjeljak, nakon vijesti o pokušaju ubojstva policajca ispred Vladine zgrade, da se taj prostor mora zaštititi.
Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u ponedjeljak, nakon vijesti o pokušaju ubojstva policajca ispred Vladine zgrade, da je ovakav slobodan pristup Markovu trgu nedopustiv jer su tu najviše državne institucije i pozvao Vladu da zaštiti Trg na odgovarajući način.- To su najviše državne institucije i nisu turistička destinacija, njih treba štititi na odgovarajući način, rekao je Milanović u izjavi novinarima na Pantovčaku.
Nakon jutrošnje pucnjave na zgradu Banskih dvora, Milanović je pozvao Vladu da zaštiti Markov trg na odgovarajući način istaknuvši da je to jedini način da se ovakve stvari fizički spriječe.

Upitan sugerira li da se Markov trg treba u potpunosti zatvoriti, odgovorio je kako je to pitanje struke, ali i zdravog razuma.

- Ne u potpunosti, ali naprosto ova vrsta pristupa ulazu u zgradu Vlade i Hrvatskog sabora nije dopustiva i ne smije više biti tako, kaže Milanović.

Rekao je kako je nazvao premijera Andreja Plenkovića oko 11 sati, a nakon telefonskog razgovora zaključeno je da se Vijeće za nacionalnu sigurnost neće sastajati.

Milanović je poručio da je nasilja bilo i bit će, zbog čega  Vlada, policija i Sigurnosno-obavještajna služba (SOA) moraju kontrolirati količinu i disperziju naoružanja koje građani drže ilegalno.

- Ovdje smo vidjeli da je riječ o naoružanju koje u pravilu koristi Hrvatska vojska, to nije smjelo biti kod pojedinaca u ničijoj privatnoj zbirci. U tom smislu Vlada, policija i SOA ima moju podršku, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!