12:30 / 05.08.2019.

Autor: D.M./HRT

Milanović: Predsjednica prodaje "fejk", Škoro želi tiraniju

-

-

Foto: - / -

Milanović je položio vijence kod Središnjeg križa na Mirogoju u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve te na grobu generala Stipetića.
- U Kninu sam bio više puta. To se ne smije nikako zanemarivati ni podcjenjivati. Ali davati prevelik značaj obilježavanju u Kninu, znači davati prevelik značaj tzv. Republici Srpskoj Krajini, izjavio je predsjednički kandidat Zoran Milanović.

- Grabar-Kitarović najavila kandidaturu - stižu reakcije

Na dodatno pitanje odgovorio je da je Oluja počela dan prije i najveće borbe bile su mjesecima prije. Milanović je položio vijence i upalio svijeće kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju te na grobu generala Petra Stipetića.Komentirajući govor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je u Kninu kazala da ju je grizla savjest te da "bi najradije uhvatila pušku i otišla na bojište", Milanović je ustvrdio: "U Sanaderovu kabinetu, u škuribandi na Zrinjevcu? To je fake, hrvatskim ljudima se prodaje fake i prevara već 20 godina i vrijeme je da ponovno to prekinemo." Dodao je da on također nije bio s puškom u ruci, ali da nema obraza prema onima koji su nosili puške govoriti takve stvari 25 godina poslije.Za predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru kazao je da ga nikada nije spomenuo nijednom riječju na Facebooku, već da je pisao o ljudima koji su preko HDZ-a ostvarili sve materijalno u životu. "On nije moj protukanditat, on je samo još jedan kandidat HDZ-a", kazao je Milanović. Istaknuo je i da se on odlučio vratiti u politiku jer ima ljubav i strast prema tome te kako nikada nije radio s državnim tvrtkama, za Zagrebački holding, ZAMP, za razliku od nekih, aludirajući na Škoru. O povećanju ovlasti predsjednika, što traži Škoro, rekao je da je to put u tiraniju.

Škoro: Žao mi je što se ovaj dan politizira

- Svi smo očekivali njezinu kandidaturu, međutim, žao mi je što se na neki način politizira ovaj dan, najveći u hrvatskoj povijesti. U politici je važno biti vjerodostojan i odgovoran, kazao je predsjednički kandidat Miroslav Škoro za Jutarnji list. Dodao je da je otkazao prije godinu dana dogovoren koncert u Kninu jer "nije htio politizirati proslavu". Ujedno je poručio kako su na današnji dan ponajprije u fokusu hrvatski branitelji, njih 201 koji su poginuli tijekom Oluje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!