07:30 / 09.11.2019.

Autor: M.Š./HRT/Hina

Milanović predstavio program i slogan "Normalno"

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Njegovu kandidaturu podupire SDP te nekoliko stranaka centra i ljevice.
Potencijalni kandidat za predsjednika Zoran Milanović u zagrebačkoj ''Tvornici'' predstavio je svoj program.

- Moje najmoćnije oružje bit će moj govor. To je ono što predsjednik ima, a ako nema - ništa mu ne pomaže, a posebno ne veće ovlasti. Bit ću neka vrsta vrhovnog pravobranitelja Hrvatske, njezina naroda, građana, iako i sadašnja pravobraniteljica dobro radi svoj posao. Tu predsjednik može najviše neumorno upozoravati na probleme malog čovjeka koji živi od rada, a ne od zastare, ne od nedostatka dokaza, poručio je Milanović s prvoga velikog predizbornog skupa pod nazivom ''Potpuno normalan skup''.

Osvrćući se na aktualne prijepore u društvu, ustvrdio je da antifašizam nije ideologija, nego otpor, a da je njegova ideologija ideologija slabijih.

Milanović je rekao da je na današnji dan prije 30 godina srušen Berlinski zid i da je vrijeme da se zapitamo gdje smo, jesmo li bolji, jesmo li sretniji, jesmo li pametniji, u kakvoj državi živimo.

- Imali smo tešku povijest, težu nego bilo koja zemlja u Europi, ali sada poručujem - ratovi su gotovi. Pobijedili smo u tim ratovima, od toga nema koristi. Onima koji su se borili, vječna zahvalnost, ali mi moramo naprijed, moramo stvarati normalnu državu. Država je tu da u njoj budemo zadovoljni, a je li danas tako? Tko je kriv? Nije ni bitno. Ovdje neću upirati prstom, ali neću ni šutjeti. Moje najmoćnije oružje bit će moj govor, najavio je.

"Potpora Milanovićevoj kandidaturi temelj suradnje za parlamentarne izbore"

- Ovo je savez koji može osigurati nužne promjene i otvoreni smo za suradnju sa svim progresivnim snagama koje Hrvatskoj žele dobro. Hrvatska mora krenuti naprijed. Početak promjena su predsjednički, a nastavak promjena parlamentarni izbori, rekao je čelnik SDP-a Davor Bernardić.

Milanovićevu predsjedničku kandidaturu za sada podupire 13 stranaka - SDP, HSS, GLAS, IDS, HSU, Demokrati, SNAGA, PGS, Reformisti, SU, Hrvatski laburisti, Međimurski demokratski savez i Zelena Pula.

Hrelja: Betoniranje temelja za suradnju na parlamentarnim izborima

Čelnik HSU-a Silvano Hrelja rekao je da je potpora Milanoviću "betoniranje temelja za suradnju na parlamentarnim izborima, a i čelnici HSS-a te SNAGA-e, Krešo Beljak i Goran Aleksić, složili su se da je ta potpora temelj za suradnju na parlamentarnim izborima.

Hrelja ističe Milanovićev slogan ''Normalno''.

- Treba nam normalan predsjednik, da kao autoritet kojeg izaberu svi građani Hrvatske razumije socijalnu situaciju zemlje i patnju onih koji su dugo godina ulagali u razne sustave mirovinskog i zdravstvenog te da na neki način upozorava da se to ne može rastakati, rekao je.

Beljak: Milanović najbolji između onoga što se nudi

Krešo Beljak kaže da Milanovića podupire jer je najbolji "između onoga što se nudi.

- Nije idealan, nije savršen, Bože moj, nije nitko. Ali u ovom trenutku Milanović je jedini koji može donijeti svjetlo u ovu oblačnu Hrvatsku, rekao je.

Goran Aleksić pak naglašava da će, ako narod ne izabere Milanovića, to značiti da će na sljedećim parlamentarnim izborima pobijediti HDZ.

- To vam svima mora biti jasno. Prema tome, građani birajući Milanovića biraju i promjenu na parlamentarnim izborima, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!