13:05 / 21.07.2021.

Autor: HRT/Hina

Milanović primio čelnike Popovače

Milanović primio čelnike Popovače

Milanović primio čelnike Popovače

Foto: Ured predsjednika / HRT

Predsjednik Zoran Milanović razgovarao je s čelnicima Grada Popovače o problemima oko raspolaganja državnom imovinom i o razvoju agroturizma.

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković upoznao je predsjednika Milanovića s razvojnim planovima Grada Popovače kojima se žele, rekao je, poboljšati uvjeti života za njegove stanovnike. Govorio je i o problemima s kojima se suočavaju mnoge manje jedinice lokalne samouprave, pa tako i Popovača. Kao jedan od glavnih problema izdvojio je raspolaganje državnom imovinom.

Interes hrvatskih poduzetnika za ulaganje i otvaranje proizvodnje u Popovači postoji, ali da bi se to ostvarilo potrebno je osigurati dodatno zemljište i proširiti poslovnu zonu za što je gradu potrebna suradnja državnih vlasti, rečeno je na sastanku. Razgovaralo se i o razvoju agroturizma u Popovači i Moslavini, za što su gradske vlasti također zainteresirane, pri čemu je istaknuto da već sada na području grada djeluje oko 300 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG).

S predsjednikom su na sastanku razgovarali i zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, pročelnica Upravnog odjela za proračun i opću upravu Ivona Pušić, pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Ivka Nikolić Jež i voditeljica službe za društvene djelatnosti Sandra Horvat Dželalija.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bila i savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!