16:19 / 16.06.2021.

Autor: V.G./HRT/Hina

Milanović primio izaslanstvo Svjetske banke

Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Svjetske banke

Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Svjetske banke

Foto: Ana Marija Katić / Ured Predsjednika

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je izaslanstvo Svjetske banke predvođeno potpredsjednicom Svjetske banke za Europu i Središnju Aziju Annom Bjerde, priopćeno je u srijedu iz predsjednikova ureda.

Izaslanstvo je izvijestilo predsjednika Milanovića o suradnji Republike Hrvatske i Grupacije Svjetske banke s posebnim osvrtom na potporu koju ta institucija pruža u obnovi potresom pogođenih područja u Hrvatskoj te na ublažavanju ekonomskog i socijalnog učinka pandemije covida-19. Razgovaralo se i o problemu nejednakosti, siromaštva i socijalne isključenosti, kaže se u priopćenju.

Uz Annu Bjerde, na sastanku su bili i regionalna direktorica za države članice EU Gallina Andronova Vincelette, direktor Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju, koji na dužnost stupa 1. srpnja, Jehan Arupragasam, direktorica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Elisabetta Capannelli te viši ekonomist Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Josip Funda.

Uz predsjednika Milanovića bili su posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju Velibor Mačkić i pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike za ekonomiju Martina Ciglević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!