17:33 / 29.04.2020.

Autor: HRT

Milanović primio izaslanstvo udruge Dugine obitelji

Foto: Ured_PRH

Foto: Ured_PRH

Foto: - / -

Predsjednik Republike smatra da je odluka Ustavnog suda dobra jer zakoni moraju vrijediti jednako za sve.
Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo udruge Dugine obitelji koji su mu predstavili svoje aktivnosti s ciljem da svi zakoni u Hrvatskoj budu nediskriminatorni i uključivi prema svim građankama i građanima, u skladu s Ustavom RH.

Predstavnici udruga u tom su kontekstu pozdravili odluku Ustavnog suda o Zakonu o udomiteljstvu kojom je i životnim partnerima omogućeno da postanu udomitelji, te su naglasili kako bi bilo važno da se i sam Zakon o udomiteljstvu izmijeni u skladu s odlukom Ustavnog suda, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike.

Upozorili su kako i važeći Obiteljski zakon i Zakon o potpomognutoj oplodnji stavljaju u neravnopravan položaj životne partnere te očekuju da se povede rasprava o tim zakonima i da se također usklade s ustavnim vrijednostima.

- Ne tražimo veća prava već samo to da Hrvatska bude ravnopravno društvo za sve građanke i građane - poručili su iz udruge.

Predsjednik Republike smatra, pak, da je odluka Ustavnog suda dobra jer zakoni moraju vrijediti jednako za sve te ih je podržao u zalaganju za jednakopravnost svih hrvatskih građanki i građana, navodi se u priopćenju Ureda predsjednika Republike. .

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!