15:18 / 05.11.2021.

Autor: V.G./Hina/HRT

Milanović primio načelnika Saveznog ureda Nacionalne garde SAD-a

Milanović s Hokansonom

Milanović s Hokansonom

Foto: Ana Marija Katić / Ured predsjednika Republike Hrvatske

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u petak se sastao s načelnikom Saveznog ureda Nacionalne garde SAD-a, generalom Danielom Hokansonom s kojim je razgovarao o suradnji hrvatske vojske sa snagama Minnesote. 

Suradnja između te savezne američke države i Hrvatske obostrano je ocijenjena kao vrlo uspješna, stoji u priopćenju ureda predsjednika.

U razgovoru je iskazana i potpora daljnjem jačanju i razvoju postojećeg partnerstva, dodaje se.

Partnerstvo Hrvatske i Minnesote traje više od 25 godina na području humanitarnih i misija pomoći građanstvu, stoji na stranicama Nacionalne garde.

Uz Hokansona na sastanku su bili privremeni otpravnik poslova u američkom veleposlanstvu Mark Fleming, vojni izaslanik veleposlanstva brigadir Matt Denny, član radne skupine za aktivnosti s vodećim dužnosnicima Saveznog ureda Nacionalne garde SAD-a John Finney i drugi tajnik u veleposlanstvu Cameron Millard.

Uz Milanovića su bili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj, savjetnik predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, savjetnik predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić i direktor Glavnog stožera Oružanih snaga general-bojnik Ivica Olujić, priopćeno je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!