14:28 / 01.06.2021.

Autor: Hina/HRT/M.N.

Milanović primio predstavnike Hrvatske zajednice tehničke kulture

Predsjednik u razgovoru s predstavnicima HZTK-a

Predsjednik u razgovoru s predstavnicima HZTK-a

Foto: Ured predsjednika / RH

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Hrvatske zajednice tehničke kulture u povodu obilježavanja 75. godišnjice organiziranog rada u tehničkoj kulturi, koje će se održati u rujnu pod pokroviteljstvom Predsjednika.

HZTK krovna je udruga tehničke kulture u Republici Hrvatskoj, usmjerena je na razvoj i promociju tehničke kulture, a danas okuplja 18 nacionalnih saveza tehničke kulture, 19 županijskih i 35 gradskih zajednica tehničke kulture, rečeno je na sastanku.


Posebno je istaknuta pozornost koju Zajednica, njezine članice i udruge koje su u njih učlanjene, posvećuju izvanškolskom i izvannastavnom odgoju i obrazovanju djece i mladih, kao i popularizaciji tehničke kulture.


Predstavnici HZTK-a istaknuli su da odgoj i obrazovanje u različitim djelatnostima tehničke kulture utječe na razvoj inovacija i kreativnosti kod djece i mladih, njihovu odabiru strukovnih ili tehničkih škola, tehničkih fakulteta i zanimanja, što je temelj poduzetništva i gospodarskog razvoja zemlje, ističe se u priopćenju.


Među programima Zajednice posebno se ističu Natjecanje mladih tehničara, Modelarska liga, Robokup, Kreativno-tehničke radionice za djecu i mlade izvan okvira, Ljetna i Proljetna škola tehničkih aktivnosti, Terenska nastava, STEM radionice za srednjoškolce, Praktikumi za studente, Festival tehničke kulture i časopis ABC tehnike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!