Milanović primio predstavnike udruge 108. brigade ZNG-a Slavonski Brod

20.06.2023.

12:59

Autor: HTV/IMS/B.B.B.

Predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju ustroja jedne od brigada

Predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju ustroja jedne od brigada

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u utorak s predstavnicima Udruge 108. brigade Zbora narodne garde RH Slavonski Brod povodom 32. obljetnice osnutka te brigade, izvijestili su iz Ureda predsjednika.

Predsjednica Udruge Paula Vdovjak i članovi Izvršnog odbora Udruge Krunoslav Zadravec i Mladen Bebek predstavili su predsjedniku Zoranu Milanoviću rad te udruge koja ima više od 1.000 članova, a glavni joj je cilj čuvati i promovirati ratni put i značaj 108. brigade Zbora narodne garde.

Brigada je ustrojena 28. lipnja 1991. u Podcrkavlju i Sibinju, kroz brigadu je tijekom Domovinskog rata prošlo oko 5.500 pripadnika, a u ratnim djelovanjima svoje živote izgubila su 182 pripadnika dok ih je 850 ranjeno.

Na sastanku se razgovaralo o ulozi koju je 108. brigada imala u Domovinskom ratu, ali i o egzistencijalnim i zdravstvenim problemima s kojima se danas suočavaju hrvatski branitelji, pa tako i bivši pripadnici te brigade.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!