14:32 / 13.07.2020.

Autor: I.D./HINA

Milanović primio tim projekta FER rješenja za bolju zajednicu

Foto: ilustracija/Marin Tironi/PIXSELL

Foto: ilustracija/Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Projekt je provelo Društvo za oblikovanje održivog razvoja, udruga stručnjaka koja se bavi promicanjem održivog razvoja na području energetike, u suradnji s Fakultetom elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Gradom Zagrebom.
Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak tim koji je radio na projektu FER rješenja za bolju zajednicu, a koji je dobio prvu nagradu žirija u sklopu EU tjedna održive energije u kategoriji Mladi, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Projekt je provelo Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), udruga stručnjaka koja se bavi promicanjem održivog razvoja na području energetike, u suradnji s Fakultetom elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) i Gradom Zagrebom.

Projekt FER rješenja za bolju zajednicu obuhvaćao je energetski siromašna kućanstava u Zagrebu s ciljem sustavnog pristupa rješavanju problema energetskog siromaštva u Hrvatskoj.

Na temelju rezultata terenskog rada, studenti FER-a izradili su model za procjenu energetskih potreba kućanstava, a rezultati su se koristili u razvoju politika za Grad Zagreb. Projekt je najvećim dijelom financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem sudjelovali su izvršna direktorica DOOR-a Slavica Robić, predstavnik FER-a i ujedno koordinator projekta Marko Delimar te studentice FER-a Marija Horvat, Maja Matešić i Dajana Šeketa, priopćio je Nikola Jelić, glasnogovornik Ureda predsjednika Republike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!