15:29 / 06.09.2021.

Autor: HRT/Hina

Milanović primio učenike, osvajače medalja s informatičkih natjecanja

Milanović primio učenike, osvajače medalja s informatičkih natjecanja

Milanović primio učenike, osvajače medalja s informatičkih natjecanja

Foto: Izvor: / Ured predsjednika Republike Hrvatske

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je učenike XV. gimnazije Zagreb u povodu početka nove školske godine i kako bi im čestitao na uspjehu na natjecanjima - međunarodnoj informatičkoj olimpijadi te srednjoeuopskoj informatičkoj olimpijadi.

Učenici su dobitnici medalja na 33. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koja se u Singapuru održavala od 19. do 25. lipnja, a velik uspjeh postigli su i na 28. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi koja se od 1. do 5. rujna održala u Zagrebu.

Na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi hrvatski informatičari osvojili su dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju. Zlatnu medalju osvojili su Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić, srebrnu medalju Vito Anić, a Krešimir Nežmah je osvojio brončanu medalju.

Jednako uspješni bili su i na međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju, održanom online u Zagrebu, na kojem je nastupilo 48 natjecatelja iz 11 zemalja.

Osvajač zlatne medalje i ukupni apsolutni pobjednik ovog natjecanja je Dorijan Lendvaj, a zlato je osvojio i Patrick Pavić, srebrni je bio Krešimir Nežmah, a Vito Anić osvojio je brončanu medalju.

Osim osvajača medalja na informatičkim olimpijadama na sastanku s predsjednikom Milanović bili su i mentor učenika hrvatske informatičke reprezentacije i ravnatelj XV. gimnazije, prof. savjetnik Nikola Dmitrović i odgovorni voditelj, tajnik Hrvatskog saveza informatičara Krešimir Malnar.

Uz predsjednika Milanovića bila je njegova savjetnica za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!