Milanović primio Udrugu veterana, vojnika i domoljuba

08.11.2021.

17:23

Autor: P.F./Hina

Milanović primio Udrugu veterana, vojnika i domoljuba

Milanović primio Udrugu veterana, vojnika i domoljuba

Foto: Ured predsjednika / www.predsjednik.hr

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u svojem uredu s predstavnicima Udruge veterana, vojnika i domoljuba koja aktivno skrbi za tjelesno, duševno i duhovno dobro hrvatskih vojnika i veterana, branitelja iz Domovinskog rata.

Udruga također pruža pomoć potrebitima radi uklanjanja posljedica ratnih i poratnih strahota. Osnovana je 2011. kako bi skrbila o duhovnom dobru hrvatskih branitelja, a 2014. postala je članica međunarodne organizacije Association of Military Christian Fellowship. Svoje djelovanje, kako su istaknuli, provode kroz tri područja: socijalnu skrb, sportske aktivnosti i filmsku produkciju.

Socijalna skrb ostvaruje se kroz Karitativni obiteljski dućan i druge projekte, a sportski dio kroz Braniteljski troboj i šah. U sklopu filmske produkcije, ta je udruga snimila film Bura duše, a trenutačno snima još dva filma 1991. Tko je tvoj bližnji? i Šah rat.

Uspješno je provela i projekte koje je sufinancirala Europska unija iz Europskoga socijalnog fonda, među kojima je projekt Briga za branitelje te projekt Briga za bližnje, a u fazi bodovanja je projekt Briga za ljude i okoliš u suradnji sa Školom filma Šipan, izvijestili su predstavnici Udruge.

Na sastanku u Uredu predsjednika bili su predsjednik Udruge veterana, vojnika i domoljuba Dražen Hrženjak, dopredsjednik Slobodan Mišević, nositelji projekta Atlantik Banovina Martin Cruickshank i Werner Ilić, scenarist i izvršni producent filma 1991. Tko je tvoj bližnji? Ante Damjanović.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!