Milanović primio zapovjednika NATO-a ACT Philippea Lavignea

17.01.2023.

13:19

Autor: Ured predsjednika Republike Hrvatske

Milanović razgovarao s generalom Lavigneom

Milanović razgovarao s generalom Lavigneom

Foto: Ana Marija Katić / Ured predsjednika Republike Hrvatske

Predsjednik Zoran Milanović primio je u utorak zapovjednika Savezničkog zapovjedništva za transformaciju (NATO ACT) generala zbora Philippea Lavignea koji je u posjetu Hrvatskoj i njezinim oružanim snagama, priopćio je Pantovčak.

General Lavigne izvijestio je hrvatskog predsjednika o glavnim aktivnostima Savezničkog zapovjedništva za transformaciju. Posebno je naglasio pripreme kao potporu prioritetnim ciljevima glavnog tajnika NATO-a za ovogodišnji NATO-ov samit u Vilinusu u Litvi.

To se ponajprije odnosi na implementaciju Koncepta razvoja sposobnosti ratovanja (NWCC) te na davanje stručne pomoći u NATO projektu Digitalne transformacije.

Razgovarali su i o ciljevima sposobnost koji se implementiraju u Oružanim snagama Republike Hrvatske (OSRH) te o trenutnoj situaciji vezanoj uz rat u Ukrajini, priopćio je Ured predsjednika.

Uz generala zbora Philippea Lavignea na sastanku su bili izvršni časnik brigadir Arnaud Gary, politički savjetnik Julien Deruffe i posebni savjetnik kapetan fregate Brian Richards.

Prisustvovali su i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadni general Michael Križanec, brigadir Branimir Tojčić te savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika kontraadmiral Predrag Stipanović, dodaje se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!