14:16 / 10.06.2021.

Autor: B.A./Hina/HRT

Milanović razgovarao s predstavnicama Hrabrog telefona

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u četvrtak predstavnice Hrabrog telefona, nevladine i neprofitne organizacije za pružanje direktne pomoći i podrške zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednika.

Udruga također radi na prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja te neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži.


Socijalna radnica Vesna Katalinić, profesorica i pedagoginja Emina Horvat, socijalna pedagoginja Maja Vukmanić Rajter i profesorica psihologije Hana Hrpka upoznale su predsjednika Milanovića s aktivnostima i programom Hrabrog telefona koji se provodi u kontinuitetu od 1997. godine.


Kroz više od dvadeset godina rada njihova telefonska linija za pomoć djeci i obiteljima centralna je aktivnost, no djelatnost udruge se proširila te danas provode i više od petnaest projekata, na nacionalnoj i internacionalnoj razini, rečeno je na sastanku.


Predstavnice udruge dodale su kako se do sada u rad Hrabrog telefona uključio velik broj volontera koji kroz godine rada i edukacije pomažu djeci u potrebi, a s predsjednikom Milanovićem razgovarale su i o važnosti informiranja građana o njihovim aktivnostima.


Govoreći o svojem radu istaknule su kako se vode načelom dostupnosti jer su sve aktivnosti i usluge za krajnje korisnike besplatne, načelom povjerljivosti te da su savjetovanje i podrška djece uvijek usmjerene prema njihovim najboljim interesima.


Uz Predsjednika Republike na sastanku su bile savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!