16:41 / 21.04.2020.

Autor: B.A./Hina

Milanović razgovarao s predstavnicima SSSH-a

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske
Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u utorak izaslanstvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), koje mu je iznijelo svoje primjedbe na mjere pomoći gospodarstvu u kontekstu epidemije koronavirusa te upozorilo na važnost zaštite domaće proizvodnje i pravne sigurnosti radnika.

Milanović je izaslanstvo SSSH primio u povodu obilježavanja 30 godina djelovanja usmjerenih na borbu za prava radnika i socijalnu pravdu, priopćeno je iz Ureda predsjednika, a razgovaralo se o aktualnoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji u Hrvatskoj izazvanoj pandemijom koronavirusa.

Predstavnici SSSH-a upoznali su ga sa svojim aktivnostima u cilju zaštite prava radnika u novonastaloj situaciji.

- Jednako tako, iznijeli su svoje primjedbe na dosadašnje mjere za pomoć gospodarstvu te su upozorili kako je iznimno važno da se u ovoj situaciji zaštiti domaća proizvodnja, da se osigura pravna sigurnost radnicima te da provođenje svih mjera bude transparentno kako bi se spriječile bilo kakve zlouporabe javnog novca, stoji u priopćenju.

Uz predsjednika SSSH Mladena Novosela, na Pantovčaku su bili potpredsjednik za koordinaciju sa sindikatima iz sektora gospodarstva Željko Klaus i izvršna tajnica SSSH za socijalni dijalog i javne politike Ana Miličević Pezelj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!