13:48 / 02.09.2021.

Autor: Hina

Milanović razgovarao s ratnim ministrom unutarnjih poslova Ivanom Jarnjakom

Zoran Milanović i Ivan Jarnjak

Zoran Milanović i Ivan Jarnjak

Foto: Robert Anic/Nikola Cutuk / PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović primio je ratnog ministra unutarnjih poslova Ivana Jarnjaka i članove njegovog kolegija, a bilo je govora o zaslugama pripadnika MUP-a i potrebi da se priznanjima vrednuje njihovo sudjelovanje u Domovinskom ratu, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednika.

Uz Ivana Jarnjaka, na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su Zlatko Gledec, Smiljan Reljić, Joško Morić, Marijan Benko, Željko Sačić i Katica Osrečki.


Na sastanku s predsjednikom Milanovićem razgovaralo se o ulozi pripadnika MUP-a tijekom Domovinskog rata, o njihovom sudjelovanju u vojno-redarstvenim operacijama te mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja.


Tema sastanka bilo je i obilježavanje važnih događaja iz Domovinskog rata pri čemu su se ratni ministar unutarnjih poslova Jarnjak i članovi njegovog kolegija založili za utvrđivanje jasnog državnog protokola obilježavanja takvih događanja. Isto tako, razgovaralo se o zaslugama pripadnika MUP-a i potrebi da se priznanjima vrednuje njihovo sudjelovanje u Domovinskom ratu.


Predsjednik Milanović složio se kako su pripadnici MUP-a odigrali važnu ulogu tijekom Domovinskog rata te da je potrebno vrednovati njihov doprinos stvaranju hrvatske države. Isto tako Predsjednik smatra potrebnim utvrditi jasan državni protokol za obilježavanja važnih datuma iz hrvatske povijesti.


Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!