Milanović razgovarao s Viteškim alkarskim društvom o pripremama za Alku

12:58 / 26.05.2022.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Milanović s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva Sinj

Milanović s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva Sinj

Foto: Ured predsjednika / Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva Sinj i Grada Sinja koje ga je upoznalo s pripremama za ovogodišnju Sinjsku alku, priopćio je u četvrtak Ured predsjednika.

Predstavnici Viteškog alkarskog društva su zahvalili predsjedniku Milanoviću na pokroviteljstvu nad 307. Sinjskom alkom te ga upoznali s pripremama za održavanje ovogodišnjeg alkarskog natjecanja koje će se održati 7. kolovoza u Sinju.

Sastanak s Predsjednikom Republike iskoristili su i da ga pozovu na Sinjsku alku.

Informirali su ga o svojim planovima internacionalizacije ove tradicionalne sinjske manifestacije za što su dobili i podršku Predsjednika Republike. Viteško alkarsko društvo, rečeno je, već razgovara o suradnji sa sličnim društvima iz Italije, Grčke i Švicarske.

Osim predsjednika Viteškog alkarskog društva Sinj Stipe Jukića, na sastanku s Predsjednikom Republike sudjelovali su alkarski vojvoda Mario Šušnjara, tajnik Ivan Nasić, alajčauš Ivica Filipović Grčić, član Upravnog odbora Mladen Vučković, član Časničkog suda Tomislav Župić te gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj, izvijestili su iz Ureda predsjednika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!