16:46 / 05.05.2020.

Autor: B.A./Hina

Milanović razgovarao s vodstvom HAZU-a o obnovi Zagreba

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik HAZU-a Neidhardt uručio je predsjedniku Milanoviću Izjavu HAZU-a o obnovi Zagreba nakon potresa
Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u utorak vodstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) s kojim je razgovarao o obnovi Zagreba nakon potresa.

Objavljen priručnik za obnovu: Najisplativija varijanta 2150 kn po kvadratu

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) akademika Velimira Neidhardta, potpredsjednike HAZU-a akademika Davora Miličića i akademika Franu Paraća te glavnog tajnika akademika Daria Vretenara, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti uručio je predsjedniku Milanoviću Izjavu HAZU-a o obnovi Zagreba nakon potresa 22. ožujka 2020., dokument u kojemu su akademici iznijeli svoje viđenje obnove Zagreba nakon potresa. Prema spomenutom dokumentu, HAZU se zalaže za multidisciplinarni model obnove Zagreba koji će uvažavati javni interes i opće dobro, a vrsnoća biti uvjet obnove.

Isto tako, upoznali su Predsjednika Republike s oštećenjima koja su u potresu pretrpjeli objekti HAZU-a, te ga informirali o planovima i mogućnostima njihove obnove, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!