Milanović razgovarao s vojnim vrhom o opremanju Hrvatske kopnene vojske

14:57 / 27.12.2021.

Autor: Hina/HRT

Predsjednik Milanović razgovarao s vojnim vrhom

Predsjednik Milanović razgovarao s vojnim vrhom

Foto: Ured Predsjednika / HRT

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović razgovarao je na radnom sastanku s vojnim vrhom o potrebi razvoja sposobnosti Hrvatske kopnene vojske te su analizirali američku ponudu u vezi borbenih vozila Bradley, priopćio je u ponedjeljak Ured predsjednika.

Na sastanku održanom u Uredu predsjednika bili su načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Boris Šerić i direktor Glavnog stožera OSRH general bojnik Ivica Olujić.

Razgovarali su o redovnom stanju u Oružanim snagama s naglaskom na potrebu razvoja sposobnosti Hrvatske kopnene vojske.

Vojni vrh Milanoviću je predstavio rezultate studije o nužnosti i mogućnostima opremanja Hrvatske kopnene vojske borbenim vozilima na gusjenicama.

U tom kontekstu, posebno je analizirana ponuda američke vlade koja se odnosi na borbena vozila Bradley.

Američka ponuda, koja uključuje donaciju i modernizaciju vozila i opreme, istječe krajem siječnja 2022. godine pa je nužno u najkraćem mogućem roku donijeti odluku, ističe se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!