Milanović s makedonskim polaznicima programa Akademije za javnu politiku

11.05.2023.

16:07

Autor: HRT

Milanović s s polaznicima programa Akademije za javnu politiku iz Republike Sjeverne Makedonije,

Milanović s s polaznicima programa Akademije za javnu politiku iz Republike Sjeverne Makedonije,

Foto: Tomislav Bušljeta / Ured predsjednika Republike Hrvatske

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s polaznicima programa Akademije za javnu politiku iz Republike Sjeverne Makedonije, koji borave u studijskom posjetu Republici Hrvatskoj u organizaciji Akademije za politički razvoj iz Zagreba.

Glavna tema razgovora bila je europska perspektiva država jugoistočne Europe, s posebnim naglaskom na proces pristupanja Sjeverne Makedonije u punopravno članstvo Europske unije.

Predsjednik Milanović naglasio je tijekom razgovora kako snažno podupire pristupanje Sjeverne Makedonije Europskoj uniji te da će ta država imati stalnu podršku Hrvatske, kao i do sada, na putu prema punopravnom članstvu.

Uz polaznike programa Akademije za javnu politiku iz Republike Sjeverne Makedonije, na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su Ivana Novoselec, izvršna direktorica Akademije za politički razvoj, Gordan Georgiev, direktor Akademije za javnu politiku iz Republike Sjeverne Makedonije, Arben Ajrulai, voditelj projekata u IFES-u i Arijana Lekić Fridrich, članica Upravnog odbora Akademije za politički razvoj.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!