17:22 / 05.10.2020.

Autor: I.D./HINA

Milanović s predstavnicima Hrvata iz Srbije, izrazio spremnost da ih posjeti

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik je na Pantovčaku ugostio predsjednicu Hrvatskog nacionalnog vijeća Vojnić, dopredsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća za Suboticu Suknovića i predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Žigmanova.
Predsjednik Zoran Milanović razgovarao je u ponedjeljak s predstavnicima Hrvata u Srbiji, koji su ga upoznali sa svojim dosadašnjim djelovanjem u zaštiti i promicanju prava Hrvata u toj zemlji, kao i s uvjetima u kojima djeluju te problemima s kojima se susreću. ➡️ Plenković u Našicama: Cilj je smanjivanje razlika u stupnju razvoja
➡️ Puhovski: Milanović izgubio sposobnost razboritog prosuđivanja

Prema službenom priopćenju, predsjednik Milanović je na Pantovčaku ugostio predsjednicu Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasnu Vojnić, dopredsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća za Suboticu Ladislava Suknovića te predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova.

- Predstavnici HNV-a i DSHV-a upoznali su predsjednika Milanovića sa svojim dosadašnjim djelovanjem u zaštiti i promicanju prava Hrvata u Srbiji, kao i s uvjetima u kojima djeluju te problemima s kojima se susreću, stoji u priopćenju.

Milanović je podržao njihov rad, a u razgovoru je istaknuo kako očekuje da će se standardi koje Hrvatska primjenjuje u zaštiti i promicanju prava nacionalnih manjina u jednakoj mjeri primjenjivati i za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji.

Predsjednik je izrazio spremnost da posjeti Hrvate koji žive u Srbiji i tako potvrdi brigu Hrvatske za hrvatsku zajednicu u susjednoj državi. U razgovoru s predstavnicima HNV-a i DSHV-a Milanović je podsjetio kako je poštovanje prava i zaštita nacionalnih manjina bio i ostao važan kriterij na putu prema članstvu u Europskoj uniji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!