Milanović s predstavnicima Međimurske županije i Županijske bolnice Čakovec

17.01.2023.

14:32

Autor: HRT/V.G./Hina

Milanović s predstavnicima Međimurske županije

Milanović s predstavnicima Međimurske županije

Foto: Ana Marija Katić / Ured predsjednika Republike Hrvatske

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u srijedu u svome Uredu predstavnike Međimurske županije i Županijske bolnice Čakovec u povodu sto godina osnutka bolnice, a na sastanku se župan Matija Posavec usprotivio namjeri države da centralizira zdravstvene ustanove.

Županijska bolnica Čakovec osnovana je 1922. godine kao prva organizirana zdravstvena ustanova u Međimurju te je prošle godine, povodom obilježavanja 100. obljetnice, izdana i monografija koja predstavlja povijesni osvrt na razvoj zdravstva u Međimurju.

U sto godina postojanja Županijska bolnica Čakovec pretvorila se u respektabilnu zdravstvenu ustanovu, s preko 900 zaposlenih, u kojoj se mjesečno zbrinjava i nekoliko tisuća pacijenata, rečeno je na sastanku, a ravnatelj bolnice Igor Šegović istaknuo je da su stoga jako ponosni na bolnicu, navode iz Ureda predsjednika.

Predstavnici bolnice informirali su predsjednika Milanovića o planovima razvoja i novim projektima među kojima su i novi zdravstveni prostor laboratorija, energetska obnova, obnova Odjela za neurologiju kao i plan proširenja Odjela za interventnu kardiologiju.

I župan međimurski Matija Posavec naglasio je da su stanovnici Međimurja emotivno vezani uz Županijsku bolnicu, dodajući kako je Međimurska jedina županija koja je sve zdravstvene ustanove objedinila ja jednom mjestu.

- Župan Posavec upozorio je pri tome kako država sada opet pokušava centralizirati zdravstvene ustanove novim zakonom koji je već u saborskoj proceduri. Protiv smo namjere države da preuzme Županijsku bolnicu Čakovec jer ćemo tako izgubiti mogućnost odlučivanja, rekao je župan pojašnjavajući kako lokalne vlasti najbolje znaju i razumiju potrebe lokalnog stanovništva, navode iz Ureda predsjednika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!