16:44 / 27.08.2021.

Autor: M.M./HRT/Hina

Milanović sa sudionicima Konferencije veleposlanika, konzula i vojnih izaslanika

Milanović sa sudionicima Konferencije veleposlanika, konzula i vojnih izaslanika

Milanović sa sudionicima Konferencije veleposlanika, konzula i vojnih izaslanika

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović sastao se sa sudionicima godišnje Konferencije veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske koja je završila prijemom u Uredu predsjednika, priopćeno je.

U svom obraćanju predsjednik Milanović je govorio o odnosima Hrvatske sa susjednim državama, istaknuvši između ostalog kako je od velike važnosti za Hrvatsku graditi prijateljske i dobrosusjedske odnose s Bosnom i Hercegovinom uz istovremenu brigu za ravnopravnost Hrvata u toj zemlji kao konstitutivnog naroda, kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Govorio je i o položaju Hrvatske unutar Europske unije i o potrebi boljeg i efikasnijeg korištenja raspoloživih sredstava iz europskih fondova, pri čemu je kazao da očekuje više financijske koristi za Hrvatsku od članstva u EU.

U obraćanju je iznio i svoje stavove vezane uz očekivani ulazak Republike Hrvatske u Schengen i eurozonu.

Predsjednik Milanović je posebno istaknuo potrebu zauzimanja jasnog i čvrstog stava Republike Hrvatske u međunarodnim odnosima kada su u pitanju zaštita nacionalnih interesa i briga za hrvatske građane, dodaje se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!