Milanović sa zapovjednicima OSRH: Nužno poboljšati uvjete rada i obuke

26.04.2023.

13:33

Autor: HRT/V.G./Hina

Milanović razgovarao s najvišim vojnim zapovjednicima OSRH

Milanović razgovarao s najvišim vojnim zapovjednicima OSRH

Foto: Filip Glas, Marko Beljan / Ured predsjednika Republike Hrvatske

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović održao je u srijedu redoviti sastanak s načelnikom Glavnog stožera OSRH, admiralom Robertom Hranjom i zapovjednicima ustrojbenih jedinica OSRH gdje je rečeno da je nužno poboljšati standard vojnika i službenika u OSRH.

Na sastanku održanom u Uredu predsjednika Republike, vojni zapovjednici izvijestili su predsjednika Milanovića o aktualnom stanju spremnosti u OSRH te o izazovima i problemima s kojima se OSRH suočavaju u izvršavanju svojih zadaća.

- Uz potrebu hitnog donošenja odluka u cilju opremanja vojske i nabave nužno potrebnih ubojnih sredstava - što je predsjednik Milanović već više puta tražio - na sastanku je potvrđena i nužnost rješavanja problema iz područja ljudskih potencijala, odnosno privlačenja i zadržavanja osoblja u vojnoj službi i posebno poboljšanja standarda života, rada i obuke hrvatskih vojnika, ali i državnih službenika i namještenika koji rade u OSRH, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Milanović je zahvalio vojnim zapovjednicima, kao i svim pripadnicima OSRH, na predanom služenju i izvršavanju obveza koje se stavljaju pred njih, kako u Republici Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem, uz načelnika Glavnog stožera OSRH, bili su zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec i zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul.

Uz Predsjednika Republike Hrvatske na sastanku su bili predstojnik Ureda Predsjednika Republike Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu Ivica Olujić i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika Republike Hrvatske kontraadmiral Predrag Stipanović, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!