13:58 / 22.10.2020.

Autor: B.A./HRT

Milanović u novom statusu napao Obuljen Koržinek

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"Ministrica hmm kulture je u očajničkom pokušaju da iz blata iščupa svog gospodara, kao opravdanje i obrazloženje za njegovu monstruoznu insinuaciju pokušala podvaliti jednu banalnu, ilegalno snimljenu zafrkanciju iz kolovoza 2016."
Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je objavio novi status na Facebooku u kojemu je ovaj put prozvao ministricu kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek.

Premijera Andreja Plenkovića ponovno je nazvao "herojskim zecom".

➡️ Milanović: Plenković se ponaša kao herojski zec
➡️ Plenković o Milanoviću: Kao da se piroman nastoji prerušiti u vatrogasca

U nastavku prenosimo objavu:

"Umjesto da herojski zec odgovori na jednostavno pitanje: za što me to točno optužio, odnosno što je točno mislio kada je rekao da sam mržnju prije svih posijao baš ja i to još 2016., on upreže u svoja kola rijetke hadezeovce koji su se, ne bi li opravdali njegove ludorije, pripravni uvijek i stalno ponižavati u javnom prostoru. Jučer je to bila ministrica hmm kulture koja je u očajničkom pokušaju da iz blata iščupa svog gospodara, kao opravdanje i obrazloženje za njegovu monstruoznu insinuaciju pokušala podvaliti jednu banalnu, ilegalno snimljenu zafrkanciju iz kolovoza 2016.

Onome ili onoj tko dokaže kauzalnu vezu između te gluposti, jedne sasvim banalne istine koja nikome ne bi trebala smetati, i mržnje, pa makar to bilo i u forenzičkim tragovima, pripast će Nobelova nagrada za logiku.

Ponuđeni odgovor nije odgovor. Idemo dalje.

Jučerašnji primjer samouništenja, čin žrtvovanja u maniri crnih udovica, u kojem jedna žena samoubilački ispunjava prohtjeve svog sredovječnog gospodara i zlostavljača, sjajan je primjer i upozorenje mladim ženama i djevojkama kako se ne smiju ponašati žele li zadržati dostojanstvo i svoj intimni socijalni prostor. Držite distancu!

I ne, ovo nije nikakvo prepucavanje, kako to uporno i lažno prikazuje dio posrednika u javnom prostoru, ovo je borba za punu odgovornost za izrečenu riječ. Kako pametnu, tako i glupu", napisao je Milanović.

Sukobe između Plenkovića i Milanovića danas je komentirao predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Moramo biti odgovorni, solidarni, moramo razmišljati o temama koje su važne za hrvatske građane. Smanjiti uvrede, prepucavanja i baviti se onime što je prioritetno. Ono što je važno za život, životni standard i sigurnost građana. Imate Vladu i predsjednika Vlade koji po Ustavu i zakonu te stvari mora rješavati i imate predsjednika RH koji ima puno manje ovlasti. Normalno mi je da treba ostaviti predsjedniku Vlade prostor da se bavi gorućim temama, a čini mi se da se predsjednik ne bavi time. Nisam čuo niti jedan konstruktivan prijedlog vezan uz Covid, ekonomiju i sigurnost. Ništa što je došlo od predsjednika nije išlo k tome da se smanje tenzije, komentirao je Jandroković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!