Milanović u Sinju: Možete biti ponosni

13:37 / 06.10.2021.

Autor: HRT/Vijesti/IMS/A.P.C.

Predsjednik Zoran Milanović na obljetnici 126. brigade HV-a

Predsjednik Zoran Milanović na obljetnici 126. brigade HV-a

Foto: Vijesti/IMS/HTV / HRT

U Sinju se obilježava 30. obljetnica 126. brigade Hrvatske vojske. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Na obilježavanju obljetnice sudjelovao je i predsjednik Zoran Milanović. 

- Istina zna boljeti, ai istna je bolja od laži, uvijek i kada je bolna. Naša istina nije bolna. Vaša istina je nešto na što možete biti ponosni, i to ponosni na jedan lebdeći, lijep, ljudski način bez gorčine, bez oholosti - običan ljudski, dalmatinski ponos, rekao je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović u prigodnom obraćanju na svečanosti u Sinju. 

 

Predsjednik Milanović kazao je kako su ovakvi skupovi važni za nove generacije, koje nisu doživjele Domovinski rat. Dodao je da treba stalno naglašavati istinu  - da se rat pokušavao izbjeći.


Istaknuo je kako je tijekom Domovinskog rata Hrvatsku branio mali broj ljudi. 


- Ovih sedam tisuća koji su prošli kroz vašu brigadu tijekom cijelog rata, ljudi su koji zaslužuju najdublje poštovanje, a posebno oni koji su bili prvi kada je bilo najteže i kada je bilo najopasnije. Hrvatsku je nosilo nekoliko tisuća ljudi. To je poseban, elitni status i taj status imate i ljubomorno ga čuvajte. To je vaše i ničije, vaše zato jer se i država tada nije mogla organizirati, jer se nije imala čime organizirati. Organizirali ste se u velikoj mjeri sami. Hvala svima od srca za to, rekao je predsjednik Milanović. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!