Milanović: Zaboravi privatno i bavi se javnim, to je bit vođenja javnih poslova

16.05.2023.

Zadnja izmjena 15:12

Autor: HRT/V.G./T.V./Hina

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda povodom Dana Grada i blagdana sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika Grada.

Tom je prilikom dao svoj osvrt na Slavonski Brod kao miran grad bez skandala, sramoćenja i uhićenja.

Milanović: Slavonski Brod je grad bez skandala


- Zaboravi privatno i bavi se javnim, to je bit vođenja javnih poslova. Ovaj grad je primjer dobrog upravljanja i nastavite ovako, istaknuo je predsjednik Milanović.

Govoreći o prošlosti kazao je kako je grad imao teških 30 godina.

- Imao je rat, bio je napadan, djeca su ubijana, građani su padali na ulicama od bombi i granata od tadašnjih neprijatelja, naveo je Predsjednik i dodao kako je Slavonski brod prošao kroz puno poteškoća, ali se uspjelo preživjeti i izgurati.

Potom je govorio o potrebi korištenja europskih fondova.

- Maksimalno ih koristite, izvlačite iz njih nemilice, uzimajte što možete više međutim držite se pravila jer možete nastradati. To je naš novac i nemojte na njega gledati kao božji dar jer Boga nema u Briselu. Mi smo svoje mjesto izborili na težak i krvav način, kazao je predsjednik Milanović.

Za kraj je poručio kako je smisao postojanja ove generacije ljudi bila borba i ostvarenje hrvatske države.

- Sve više od toga je nebo i Bog, nešto duhovno, ali ono stvarno i materijalno na zemlji je Hrvatska država. Sve drugo su dodaci jelima, naveo je.

Duspara: Bolju budućnost bi trebali donijeti i novi projekti


Na svečanoj sjednici obratili su se i predsjednik Gradskog vijeća Slavonskog Broda Stribor Valenta i gradonačelnik Mirko Duspara.

Slavonskobrodski gradonačelnik podsjetio je na programe kojima se poboljšavaju uvjeti življenja za mlade. Duspara je posebno istaknuo izgradnju stanova za mlade obitelji, program otkupa ili iznajmljivanja parcela za gradnju kuća, te program potpore obiteljima prigodnim paketima nakon rođenja djeteta.

Kao jedan od važnih uspjeha u proteklom razdoblju je naveo da je Slavonski Brod trenutno na drugom mjestu po količini povučenih sredstava iz EU fondova.

- Bolju budućnost bi trebali donijeti i novi projekti poput Industrijske zone Zapad, koja bi atraktivnim položajem uz autocestu trebala privući nove investitore u Slavonski Brod, naveo je.

Nagrada posthumno nadbiskupu Stadleru


Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Slavonskog Broda dodijeljena su i prigodna gradska priznanja i nagrade najzaslužnijim pojedincima za doprinos razvoju Grada.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je posthumno nekadašnjem Vrhbosanskom nadbiskupu i apostolskom upravitelju Banjalučke biskupije, Josipu Stadleru. Stadler je rođen 1843. godine u Slavonskom Brodu, a umro je 1918. godine u Sarajevu. Stadler je bio i utemeljitelj Družbe sestara Služavki Malog Isusa, a zamjenica poglavarice ovog reda Marija Anđa Vranješ ujedno je i preuzela posthumno priznanje.

Uz predsjednika Milanovića u Slavonskom brodu bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!