Milanović sa šefom slovačkog parlamenta o BiH i manjinama

16.11.2021.

12:45

Autor: M.Š./Hina/HRT

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović u utorak je sa slovačkim predsjednikom parlamenta Borisom Kollarom razgovarao o bilateralnim odnosima, manjinama i situaciji na jugoistoku Europe.

Milanović i predsjednik slovačkog Nacionalnog vijeća odnose dviju država smatraju odličnima, kao i položaje hrvatske manjine u Slovačkoj i slovačke manjine u Hrvatskoj, priopćeno je iz ureda predsjednika.

U to se u lipnju ove godine Milanović uvjerio i osobno, kad je posjetio Muzej hrvatske kulture u Devinskom Novom Selu, gradiću u blizini Bratislave. U Slovačkoj danas živi oko 1,2 tisuće pripadnika hrvatske manjine.

Na sastanku u Zagrebu razmijenjena su mišljenja o situaciji u jugoistočnoj Europi, pri čemu je Milanović izvijestio Kollara o hrvatskim stavovima o situaciji u Bosni i Hercegovini, stoji u priopćenju.

Kollar, osnivač konzervativne slovačke stranke Mi smo obitelj, ranije u utorak susreo se s premijerom Andrejom Plenkovićem, a dan ranije i s hrvatskim kolegom Gordanom Jandrokovićem

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!