18:19 / 07.01.2020.

Autor: Eugen Husak/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Milanovićeve pripreme za Pantovčak, predsjednica mu nudi vilu

-

-

Foto: - / -

U Uredu predsjednice poručuju da su u kontaktu s Milanovićevim ljudima te da će primopredaja biti obavljena do 18. veljače. Poručuju da će do tada, bude li mu to potrebno za rad, ponuditi Vilu Prekrižje.
Pripreme za prijenos vlasti već su počele. Datum inauguracije novog hrvatskog predsjednika - još nije određen. No mora se održati do 18. veljače. Zoran Milanović i njegova obitelj dobili su policijsku zaštitu još u izbornoj noći.

Čim je pobjednički podignuo ruke u zrak i krenuo pozdravljati istomišljenike  Zorana Milanovića u stopu su pratili policijski zaštitari. I danas, iako službeno još nije preuzeo dužnost, pred njegovom zgradom dežuraju policajci.

Takva razina zaštite, tvrdi sigurnosni stručnjak Bono Marjanović, zakonska je obveza. Samim ulaskom u drugi krug izbora Zoran Milanović postao je štićena osoba druge kategorije.

Kad i službeno preuzme dužnost predsjednika ulazi u status prve kategorije i tada se razina zaštite još podiže. Tada će sigurnosne mjere obuhvatiti i njegovu obitelj.
Milanovićev stožer postao ured - prva izjava Izabrani predsjednik Republike Hrvatske stupa na dužnost posljednjeg dana mandata predsjednika kojem istječe mandat, kaže zakon. A to je 18. veljače. No prije toga još mora prisegnuti pred Ustavnim sudom. Kolinda Grabar-Kitarović to je učinila prije 5 godina 15. veljače.  U prvom redu tada je sjedio čovjek koji će je naslijediti na Pantovčaku - tadašnji premijer Zoran Milanović.

U Uredu predsjednice na odlasku poručuju da su u kontaktu s njegovim ljudima te da će primopredaja biti obavljena do 18. veljače. Poručuju da će do primopredaje vlasti Milanoviću, bude li mu to potrebno za rad, ponuditi Vilu Prekrižje.

Pripreme za odlazak na Pantovčak počele su i u Milanovićevu stožeru. Također doznajte Milanovićev odgovor na znatiželju novinara hoće li na Pantovčak vratiti bistu Josipa Broza Tita.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!