Milanoviću predstavljena Nacionalna kampanja sadnje stabala u Hrvatskoj

25.10.2021.

12:58

Autor: I.Z./HRT/Hina

Predstavljena Nacionalna kampanja sadnje stabala u Hrvatskoj

Predstavljena Nacionalna kampanja sadnje stabala u Hrvatskoj

Foto: Dario Andrišek / Ured predsjednika Republike Hrvatske

Predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću danas su članovi Udruge za zaštitu prirode i okoliša "Zasadi stablo, ne budi panj!" predstavili Nacionalnu kampanju sadnje stabala tijekom koje je do sada u Hrvatskoj zasađeno više od 150.000 stabala i ostalog sadnog materijala.

- Kampanja se provodi svake godine u studenome na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Hrvatskoj, rekli su predstavnici Udruge predsjedniku Milanoviću.

Istaknuli su da je do sada 55 tisuća sudionika diljem Hrvatske zasadilo preko 150.000 stabala i ostalog sadnog materijala, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Osim podizanja svijesti o borbi protiv klimatskih promjena, Udruga kampanjom želi građanima Hrvatske omogućiti da sami sudjeluju u ograničavanju globalnog zagrijavanja sadnjom drveća i pohranom ugljika, a kako je rečeno, isto tako žele poduprijeti i revitalizaciju zelenih površina u gradovima za što postoji interes i na lokalnoj razini.

Predstavnici Udruge predsjedniku Milanoviću prezentirali su svoj rad - započeli su kao građanska inicijativa 2019. godine s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti u borbi protiv klimatskih promjena, a kao Udruga za zaštitu okoliša djeluju od 2020. godine.

- Želimo svojim djelovanjem doprinijeti zaštiti okoliša, kreiranju pravilnog stava koji se odnosi na posljedice štetnog ljudskog djelovanja po okoliš i šume, istaknuli su.

Na sastanku u Uredu predsjednika bili su predsjednica Udruge Mateja-Angelina Kramar te članovi Udruge - stručna konzultantica Livija Faić, stručni savjetnik za urbano šumarstvo i Program Goran Huljenić i stručni savjetnik za agronomiju Ivica Šnajder, a uz predsjednika Milanovića bio je njegov posebni savjetnik za energiju i klimu Julije Domac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!