Milas čestitao Vuksanoviću na ministarskoj dužnosti

12:35 / 29.04.2022.

Autor: M.M./Hina/HRT

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas

Foto: Denis Kapetanovic / Pixsell

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas čestitao je predsjedniku Hrvatske građanske inicijative Adrijanu Vuksanoviću na izboru za ministra u Vladi Crne Gore te izrazio uvjerenje da će nastaviti predano raditi na očuvanju hrvatskih vrijednosti.

- Uvjeren sam kako ćete i na novoj odgovornoj dužnosti nastaviti predano raditi na očuvanju hrvatskih vrijednosti te na poboljšanju položaja pripadnika hrvatske nacionalne manjine i njihovoj još snažnijoj afirmaciji u crnogorskom društvu, kao i na razvoju cjelokupnoga crnogorskoga društva te na jačanju suradnje između dviju susjednih država: Hrvatske i Crne Gore, napisao je Milas u čestitki.

Vuksanoviću je zaželio puno uspjeha u budućem radu i djelovanju na dobrobit hrvatske nacionalne manjine u Boki kotorskoj i cijeloj Crnoj Gori.

- U tome će Vam Središnji državni ured i nadalje pružati snažnu potporu, poručio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Adrijan Vuksanović rođen je u Kotoru 1980. godine. Diplomirani je inženjer elektrotehnike. Od srpnja 2019. predsjednik Hrvatske građanske inicijative. Član je Savjeta hrvatske Vlade za Hrvate izvan Hrvatske od 2013. godine, a od iste godine je i član Hrvatskog nacionalnog vijeća. Jedan je od osnivača i potpredsjednik Crnogorske paneuropske unije.

Od 2016. do 2020. bio je zastupnik u Skupštini Crne Gore, gdje je dvije godine bio predsjednik Odbora za europske integracije, a kasnije zamjenik predsjednika. Pored toga, bio je i član Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Europske unije i Crne Gore, kao i Administrativnog odbora i Odbora za ustavna pitanja. Bio je i šef Poslaničkog kluba manjinskih stranaka u Skupštini Crne Gore.Dva je puta biran za vijećnika u Skupštini Općine Tivat.

Član je Matice hrvatske, kao i Društva nezavisnih književnika Crne Gore, priopćio je Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!