19:51 / 24.11.2018.

Autor: H.B./M.M./HRT

Milena Štimac - finalistica za Volonterski oskar

-

-

Foto: - / -

I ove godine dodjeljuje se Volonterski oskar, godišnja nagrada ustanovljena 2009. Dobit će je osoba za koju se procijeni da je dala najveći individualni volonterski doprinos.
I ove godine dodjeljuje se Volonterski oskar, godišnja nagrada ustanovljena 2009. Dobit će je osoba za koju se procijeni da je dala najveći individualni volonterski doprinos. Od 16 nominacija, povjerenstvo je izabaralo tri finalistice. Predstavljamo Milenu Štimac, koja volontira s napuštenim životinjama.

Četrdesetsedmogodišnja Zagrepčanka Milena Štimac ne samo da volontira u Skloništu za napuštene životinje u Dumovcu, ona napuštene pse udomljuje i u svojoj kući. Počela je volontirati tek prije godinu dana, a za to vrijeme spasila je najmanje 70 pasa. Krajnji joj je cilj da baš svaki pas završi u nekoj udomiteljskoj obitelji.

"Ako ne možete sami imati, dođite ovdje, podružite se, možda ćete ga udomiti, a možda ćete samo dolaziti ovdje, nama pomoći i ovim malim bićima da budu dobro, da budu sretni", kaže Milena Štimac.

O tri nominirane kandidatkinje, koje volontiraju u palijativnoj skrbi i s izbjeglicama, građani se mogu informirati na stranicama Volonterskog centra, a ondje se može i glasati sve do 27. studenog.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!